Tiedote uusista viisumisäännöksistä

Thaimaan ulkomaalaisviranomainen antoi uudet määräykset viisumiasioista 1.6.2009, ja kuten tavallista; ilman ennakkovaroituksia ja nämä määräykset astuivat voimaan heti. Tämä muutos sillä kertaa koski maassa vierailevia ulkomaalaisia, joilla ei saapuessaan ole viisumia. Ja mm. me suomalaiset olemme oikeutettuja saapumaan Thaimaahan ilman viisumia.

2008 joulukuussahan poistui paljon parjattu sääntö "90 viisumitonta vuorokautta yhden 6:n kuukauden jakson aikana" ja tilalle tuli uusi 15/30 päivän -sääntö.
Eli että maa-asemilta Thaimaaseen saapuessa saa viisumiton matkaaja maassaoloa vain 15 päivää. Tämä 15 päivän rajoitus ei koske kansainväliseltä lentokentältä maahan saapuvia, eikä Malesian passin omaavia. (Ja luonnollisesti VIISUMILLA saa edelleen sen maassaolon johon viisumi edellyttää.) Eli lentäen maahan saapuessasi saat edelleen sen saman 30 päivää maassaoloa ilman viisumia.

2009 kesäkuun alusta tullut muutos on, että näitä maarajalta haettavia 15 päivän maassaoloja aletaan rajoittaa 4:ään perättäiseen kertaan.
Eli rautalankaversio: Lentäen maahan saapuva suomalainen saa 30 pv. maassaoloa lentokentällä maahan saapuessaan. Maa- tai meriteitse maahan saapuva suomalainen saa raja-asemalla maahan saapuessaan 15 päivää. 
Lentäen voit nykyisten säännösten mukaan tulla vaikka kuinka monta kertaa joka 30. päivä, ja aina saat 30 päivää leimaa. Maa- tai meriteitse saat 15 päivää kerrallaan, ja viidennellä perättäisellä kerralla tuleekin lapanen vastaan että "stop".

Thaimaa kouristelee turismin kuivumisen tuskissa. Syyt ovat maailman taloudessa osin, osin muitten turistikohteitten kilpailukyvyssä, mutta liian usein tulee uusia iskuja turismiin viranomaisten taholta. Tähän soppaan kun vielä kaadetaan Thaimaan sisäpolitiikan kompurointi, poliisin kyvyttömyys selvittää ulkomaalaisiin kohdistuvat rikokset, ja mm. Helsingin Thaimaan suurlähetystön täydellisen epäasiallinen käyttäytyminen asiakkaitaan kohtaan, niin on aivan selvä ettei Thaimaan oikeasti ole kiinnostunut mistään turismin elvyttämisestä. Siteerataksemme Thaimaan Helsingin lähetystön thaimaalaista virkailijaa, joka turistiviisumin lentolippuvaatimusta ihmettelevälle suomalaiselle asiallisesti käyttäytyvälle herrasmiehelle kertoi että "sinä olet suomalainen, sinun tulee pysyä Suomessa!" (Herää kuitenkin kysymys että mitä hemmettiä tämä virkailija sitten Suomessa tekee...;-)

Viisumisäännökset saattaavat aiheuttaa päänvaivaa, mutta niitten ei pitäisi aiheuttaa, sillä jokaisen on kovin helppo järjestää viisumiasiansa kuntoon jollain tapaa. Ota yhteys Hans Lankariin jos tunnet tämän viisumiasian olevan sinulle murhe, ja räätälöimme sinulle maassaolon asiat kerralla kuntoon!

Viisumimurheita? Ne voi ratkaista oikea apumies; Hans Lankari!

Hans Lankarin talven 2013 tarjous viisumimurheissa painiville on uusi pakettimatka, jolla saat joko 3 tai 6 kk Thaimaassa oloa mahdollistavan turistiviisumin. 

Matkan sisältö:
Kello 19 nouto Pattajan seudulta majapaikastasi. (Lähtöjä maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin.) Noin klo 06 saapuminen rajalle jossa rajamuodollisuudet ja sitten aamiainen. Rajan ylitys ja kuljetus hotelliille. Hotellissa yövytään 1 yö. Mukava  tapa rentoutua ja antaa toisten huolehtia viisumin hakemisesta.

Passisi käy tällä välin Thaimaan lähetystössä, ja siihen hankitaan sinulle viisumi Thaimaaseen. Valintasi mukaan joko 3 tai 6 kk maassaoloa. Viisumiasioinnin hinta kaikkine kuluineen on matkan hinnassa sisällytettynä. Hotellissa matkapakettiin kuuluva aamiainen myös toisena aamuna.

Kotiin Pattajalle palataan sitten kolmannen päivän iltapäivänä ja tämä kuljetus luonnollisesti kuuluu pakettiin;-)

Hinnat:
3 kk maassaoloa antava 1:n maahantulon TR-viisumilla 10 500 bahtia.
6 kk maassaoloa antava 2:n maahantulon TR-viisumilla 12 500 bahtia.
(Paikkoja rajoitetusti ja matkaanlähtijöitä otetaan varausjärjestyksessä. Varaa matkasi riittävästi ennen maassaolosi umpeen menoa!)