Muutamia asioita vuokraamisesta ja varauksen tekemisestä

Listauksissamme ilmoitettu hinta on vain suuntaa antava ja yleensä se kuukausihinta, jolla asunnon saa vuokrattua vähintään vuoden sopimuksella. Hinta ei sisällä sähkön ja veden kulutusta, eikä pidemmissä suhteissa myöskään internetiä, yhtiövastiketta, puhelinta tai kaapeli-TV:tä. (Lyhyissä suhteissa nämä jälkimmäiset kuuluvat hintaan; kysy asiaa aina erikseen!)

Paljon asunnoista on sellaisia joita eivät omistajat halua antaa ollenkaan lyhyille pätkille (= alle vuoden sopimuksella) ja aika harvat lyhyitä pätkiä antavat omistajat haluavat sitoa asuntoaan pienen varauksen takia kovin kaukaa. Eli esim. kesällä voi vielä olla hankalaa varata talven huippusesongin lyhyitä jaksoja, mutta sellaisiakin kohteita meillä on, ja mielellämme haemme sinulle toiveittesi mukaisen kohteen. Toivomme kuitenkin ymmärräystä siinä, että omistajille pieni pätkä kaukaa varattuna on lähinnä rasite; ei kauhean toivottu asiakas. Meidän tehtävä välittäjänä on sekä räätälöidä sarjaan näitä pätkiä, että neuvotella niitä pikkuvarauksia sinne huippusesongille. Ongelma on vain se että 19 varauskyselyä 20:stä kysyy "joulukuulta tammikuulle 1 kuukauden jaksoa"...

On luonnollista että pidemmissä vuokrasuhteissa on hinta aivan eri kuin lyhyissä. Ja on myös luonnollista että talven huippujaksolla; joulu- maaliskuussa, jolloin matkaajista kai 80% käy Thaimaassa, on hinnat jopa moninkertaiset matalan sesongin hintoihin.

Kun olet valinnut mieleisesi asunnon, ja olemme sopineet majoittumisajankohtasi, hinnan, sekä muut yksityiskohdat, olemme valmiita tekemään sitovan varauksen. Tämän tekemiseksi otamme varaus- ja takuurahan 250 euroa suomalaiselle tilillemme. Varaus ilman varausrahaa ei ole kumpaakaan osapuolta sitova; emmekä valitettavasti ota tosissaan varaajia jotka eivät ole valmiita varausrahaa maksamaan.

Kun tämä varausmaksu on suoritettu, ilmoita siitä vielä jotta varmistetaan kaiken olevan kunnossa. Sen jälkeen teemme varauslistaan varauksen ja asia on selvä.

Mikäli perut varauksesi yhtään mistään syystä, emme palauta mitään tästä varausrahasta. Eli jos et ole satavarma matkasi toteutumisesta, tai et omaa matkavakuutusta joka korvaa tällaiset taloudelliset menetykset esim. sairastapauksen sattuessa, älä tee varausta asunnosta.

Kun olet lomaltasi palannut, asunnon taas palauttanut ja kaikki oli kunnossa, palautamme samaiset eurot taas takaisin suomalaiselle tilillesi. Näin ei tarvitse miettiä mitään kurssivaihteluita. Muista ilmoittaa palattuasi tilinumero mihin takuumaksu palautetaan. Takuumaksua ei voi käyttää osana vuokraa.

Takuumaksu on takuumaksu, vuokra on vuokra. Takuumaksu EI OLE vuokra, vuokra ei ole takuumaksu.

Tästä takuurahasta myös vähennetään kaikki kulut jotka mahdollisesti asunnolle aiheutuvat majoittumisaikanasi ja joita ei muutoin korvata.

Kun saavut majoittumaan, ota valmiiksi passistasi kopio jotta ei tarvitse sitten alkaa metsästää kopiopuotia. Tarvitsemme tämän passikopion vuokrasopimuksen liitteeksi, ja viranomaisten vaateitten täyttämiseksi (ulkomaalaisviranomainen edellyttää että majoittaja tekee asianmukaisen raportin valvovalle viranomaiselle asunnossa asuvasta ulkomaalaisesta). Voit myös jo ennakkoon skannata passisi tunnistesivun ja lähettää sen sähköpostilla meille, näin kopiota ei tarvita. Mikäli skannaus ja kopiointi ei onnistu, niin ilmoita meille täydellinen nimesi, henkilötunnuksesi ja passinnumerosi, niin saamme tehtyä vuokrasopimuksen valmiiksi ennen saapumistasi.

Saapuessasi olemme vastassa majoituksessasi ja otamme vuokrahinnan silloin thai bahteina tai euroina (euroissa maksaessa kurssista on sovittava etukäteen, sekä otamme vastaan vain seteleitä joitten nimellisarvo on yli 50 euroa). Muista ilmoittaa saapumisestasi meille tekstiviestillä tai soittamalla viimeistään tuntia ennen saapumistasi Pattayalle. Lennot ovat monesti aikaisessa ja myöhässä, jotkut peruuntuvat kokonaan. Tämä tarkoittaa sitä että asunnolla pitäisi olla vähintään koko saapumispäiväsi joku päivystämässä ja siihen meillä ei valitettavasti ole resursseja.

Meiltä saa myös auton ja kuljettajan kentälle vastaan. Tämä tietenkin oleellisesti helpottaa saapumisesi vastassaoloa sillä kuski hoitaa ilmoittelut puolestasi meille.

Mikäli et ota kuljetusta meiltä, ja mikäli majoitukselle saapumisesi osuu kellonaikaväliin 21-06, emme valitettavasti voi olla vastassa. Pyydämme sopimaan erikseen tälläisissa tapauksissa toiminnan. (Esim joku tuttavasi Pattajalla voi noutaa asunnon avaimet toimistoltamme. Tai tietenkin kaikkein helpoin ratkaisu on ottaa kuljetus meiltä.)

Teemme saapuessasi myös vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksen mallin saat meiltä sähköpostitse ennen varauksen tekemistä.

Hans Lankari Co., Ltd. pidättää oikeuden peruuttaa varaus ja näin ollen palauttaa maksetun varausmaksun. (Näin tehdään erittäin harvoin, mutta valitettavasti näitä joskus tapahtuu. Asunnossahan saattaa olla vaikka tulipalo päivää ennen tuloanne ja näille asioille emme valitettavasti voi mitään. Näissä tapauksissa tietenkin teille etsitään korvaava majoitus alta aikayksikön.)

Huom! Tupakointi on ehdottomasti kielletty kaikissa vuokra-asunnoissamme sisätiloissa; parvekkeilla saa, taloyhtiön säännökset kuitenkin huomioiden, vetää niin paljon kuin keuhko kestää. Mikäli havaitsemme että asunnossa on tupakoitu, veloitamme asunnon siivouksesta ja uudelleen maalauksesta 10 000 - 50 000 bahtia.